Bedrijfshypotheek

Je wilt meer weten over bedrijfshypotheken omdat je er een nodig hebt voor de aankoop, herfinanciering, verduurzaming of verbouwing van een bedrijfspand. Het doel is om een grote investering te doen en dat deze zich binnen enkele jaren terugverdient. Maar daarvoor is eerst een grote investering nodig. En de kans is groot dat dat bedrag niet op je bankrekening staat. Een bedrijfshypotheek aanvragen is daarom de volgende stap. Op deze pagina vertellen we je waaraan je moet denken bij het aanvragen van zo’n hypotheek en kun je direct je financieringsbedrag berekenen.

Hoe werkt een bedrijfshypotheek?

Met een bedrijfshypotheek kun je de aankoop, verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand financieren. Net als bij een koophuis kun je hier bij de bank of een andere investeerder een lening voor aanvragen.

Bedrijfspanden zijn meestal minder waardevast dan woonhuizen, waardoor je ook zelf geld moet inleggen. Bij ons kun je in sommige gevallen tot 90% van de marktwaarde aan bedrijfshypotheek aanvragen.

Bedrijfshypotheken vergelijken: hoe kies je de beste?

Bij het vergelijken van bedrijfshypotheken zijn er een hoop zaken om over na te denken. Kies je voor een vaste of variabele hypotheekrente? Wat zijn de rentetarieven en looptijd? Allemaal zaken om je goed over in te lezen. Op onze website kun je eenvoudig je bedrijfshypotheek, maandelijkse lasten en rentekosten berekenen.

Via onze tool vul je het aankoopbedrag in, de eigen inleg (minimaal 10% van de marktwaarde) kies je de rentevaste periode. Je krijgt dan een overzicht met je maandelijkse lasten en de rentekosten. Zo weet je wat je ongeveer maandelijks betaalt. Maar het biedt geen garanties: op basis van je inkomen, je financiële gezondheid en eventueel openstaande leningen wordt definitief bepaald of je voor het gewenste bedrag een hypotheek kunt aanvragen. Verstuur daarom je berekening na het invullen van het formulier: onze financieel expert neemt dan vrijblijvend contact met je op en adviseert over de mogelijkheden.

De rentepercentages van je bedrijfshypotheek

Bij een financiering horen rentepercentages. Dat is de vergoeding die je betaalt aan de bank of een investeerder voor het verlenen van de financiering en komt dus bovenop het leenbedrag wat je verschuldigd bent. Het rentepercentage dat je betaalt hangt af van het financieringsbedrag, de rentevaste periode en LTV (schuld-marktwaarde verhouding).

Het is nuttig om verschillende bedrijfshypotheken met elkaar te vergelijken, omdat dit een flink verschil kan maken in je maandelijkse aflossing. Het voordeel van Financierings-Bedrijfspanden is dat wij werken met verschillende banken en andere financierders. Wij zijn de onafhankelijke tussenpartij en ontvangen geen commissie over de afname van deze hypotheken. Hierdoor kunnen we onafhankelijk advies geven, terwijl we niet aan één aanbieder vastzitten of hierbij belang hebben.

Hieronder vind je, afhankelijk van het financieringsbedrag en de LTV de hypotheekrentes.

FinancieringsbedragHypotheekrente
Tot 300.000 euroTussen de 4.70% en 7.75%
Vanaf 300.000 tot 500.000 euroTussen de 4.20% en 7.35%
Vanaf 500.000 euro Tussen de 4.10% en 7.25%

Waarom kiezen voor een bedrijfshypotheek van Financiering-Bedrijfspanden?

Wij zijn dé vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers;

Je ontvangt de scherpste financierings-offertes voor je bedrijfspand;

Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject;

Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden;

Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen rondom het kopen van een bedrijfspand en het afsluiten van een bedrijfshypotheek? Neem contact op.

Veelgestelde vragen rondom een bedrijfspand kopen

Hoeveel kan ik lenen?

In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

Moet ik een taxatie uitvoeren?

Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

Wat betaal ik aan rentekosten?

Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.