Financiering bedrijfspand

Sta je op het punt om een een bedrijfspand aan te kopen? Dat is een flinke stap en niet iets wat je dagelijks doet. Logisch dat je daar een aantal vragen over hebt. Op deze pagina geven we meer informatie over de financiering van je bedrijfspand én kun je direct berekenen hoeveel jij kunt lenen.

Je ontvangt:

Een financiering tot max. 90% van de marktwaarde van het bedrijfspand;

Een lening met lineaire aflossing met een maximale looptijd van 20 jaar;

Een financieringstraject met korte en heldere tijdslijnen;

Een vergelijking bij financiers voor de scherpste rentes en condities;

Een vaste vastgoedexpert met onafhankelijk advies gedurende het gehele traject.

Waarmee dien je rekening te houden:

De financieringsmogelijkheden worden gebaseerd op de betaalbaarheid binnen je onderneming(en). Hiervoor wordt in de meeste gevallen de jaarcijfers (afgelopen 2 boekjaren) opgevraagd;

De financieringshoogte wordt door financiers vastgesteld aan de hand van recente NRVT taxatie (< 3 maanden) in combinatie met de betaalbaarheid binnen de onderneming. Het huidige of verwachte energielabel kan van invloed zijn op de financieringshoogte.

 • Financiering bedrijfspand: hoe werkt dat?

  Je bent klaar voor de volgende stap in je zakelijke carrière en wilt een bedrijfspand kopen. Of je huurt een zakelijk pand en wilt deze aankopen. Of je wilt je bestaande vastgoed herfinancieren of de boel verduurzamen en verbouwen. Kortom: je bent op zoek naar een financiering voor je bedrijfspand.

  Maar vervolgens stapelen de vragen zich op: hoeveel kan en wil ik lenen? Hoe lang ben ik bezig met aflossen en welk maandbedrag betaal ik? Met onze handige rekentool weet je precies hoeveel je kunt lenen voor de financiering van je bedrijfspand. Direct op de hoogte en zonder gedoe.

  Een financiering aanvragen: zó werkt het

  In onze tool geef je aan wat het aankoopbedrag is en hoeveel eigen geld je zelf wilt inleggen. Vervolgens krijg je een overzicht van de verwachte aflossing per maand plus de rentekosten. Over een financiering betaal je namelijk extra kosten. Dit overzicht is slechts een indicatie en geen advies waaraan rechten ontleend kunnen worden. Zodra je je gegevens hebt ingevuld, neemt een onze vastgoedexpert binnen 24 uur contact met je op. De aanvraag is geheel vrijblijvend en samen nemen we die met je door. Daarna wordt je aanvraag definitief beoordeeld en wordt er extra documentatie opgevraagd om je aanvraag te voltooien.

  Veelgestelde vragen bij de financiering van een bedrijfspand

  Hoeveel kan ik lenen?

  In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

  Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

  Moet ik een taxatie uitvoeren?

  Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

  Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

  Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

  Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

  Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

  Wat betaal ik aan rentekosten?

  Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

  Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

  Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

  Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

  Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

  Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

  Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

  Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

  Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.

  Waarom kiezen voor begeleiding door Financiering-Bedrijfspanden bij aankoop van een bedrijfspand?

  Financiering-Bedrijfspanden begrijpt dat je als ondernemer graag bezig wilt zijn met ondernemen. Met lastige termen en andere vragen rondom je financieringsbehoefte wil je niet bezig zijn. Dat kun je daarom uitbesteden aan onze vastgoedspecialisten.

  Wij merken dat ondernemers het lastig vinden het juiste loket bij de financiers te vinden en de ‘taal’ van financiers te spreken. Het gevolg? Onnodig lange trajecten en/of niet de gewenste condities en voorwaarden krijgen bij de financiering. Financiering-Bedrijfspanden helpt graag bij de aankoop en financieren van het bedrijfspand op een snelle en transparante wijze. Wij ondersteunen je in onder andere de volgende situaties:

  • De huidige huurlocatie van het bedrijfspand kan worden aangekocht op basis van actueel overeengekomen koopsom of op basis van koopoptie in je huurcontract van het bedrijfspand;
  • Je wilt je bestaande huurcontract opzeggen en een eigen, bestaand bedrijfspand op gunstige locatie aan te kopen;
  • Je hebt de wens om nieuwbouw bedrijfspand aan te kopen of binnen eigen beheer te laten bouwen. Dit betekent in de praktijk vaak dat je een kavel aankoopt en aansluitend een koop/ aanneemovereenkomst sluit met een eigen aannemer.

  Daarom kies je voor Financiering-Bedrijfspanden…

  Wij zijn de vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers;

  Je ontvangt de scherpste financierings offertes voor je bedrijfspand;

  Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject;

  Volledige ondersteuning en advies bij het verduurzamen van je bedrijfspand;

  Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden;

  Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden;

  Betalingsafspraak bij acceptatie aanbieding financiering