Zakelijke hypotheek bedrijfspand

Waarschijnlijk zocht je op de term ‘zakelijke hypotheek bedrijfspand’ en kwam je daarom uit op onze pagina. Je wil een bedrijfspand kopen en daar komt behoorlijk wat bij kijken. Of het nu gaat om je eerste of tiende pand. De investering gaat de komende jaren knabbelen aan je balans en je wil dat die investering zich terugverdient. Daarom is het belangrijk om een hypotheek af te sluiten die past bij jouw financiële situatie en tegen aantrekkelijke rentekosten. Op deze pagina geven we je graag meer informatie over een zakelijke hypotheek voor je bedrijfspand en alles wat daar bij komt kijken.

Je zakelijke hypotheek berekenen

Misschien heb je al een bedrijfspand op het oog en wil je weten wat je kunt lenen. Of wil je je eerste bedrijfspand aanschaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen. In beide gevallen is het slim om er eerst achter te komen hoeveel je kunt lenen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je binnen de juiste prijsrange panden gaan selecteren en bezichtigen.

Wist je dat je op de website van Financiering-Bedrijfspanden je zakelijke hypotheek van je bedrijfspand kunt berekenen? Hierbij is het belangrijk dat je eigen geld kunt inleggen, ten minste 10%. Op een aankoopbedrag van 300.000 euro betekent dat dus minimaal 30.000 euro aan eigen inleg.

Via onze tool vul je een aankoopbedrag in, het bedrag dat je zelf wil inleggen en kies je de rentevaste periode. Je krijgt dan een overzicht met je maandelijkse lasten en de rentekosten. Zo weet je wat je ongeveer maandelijks kwijt bent. Maar het biedt geen garanties: op basis van je inkomen, je financiële gezondheid en eventueel openstaande leningen wordt definitief bepaald of je voor het gewenste aankoopbedrag een hypotheek kunt aanvragen. Verstuur daarom je berekening na het invullen van het formulier: onze financieel expert neemt dan vrijblijvend contact met je op en adviseert over de mogelijkheden.

De rentepercentages van je zakelijke hypotheek

Bij een financiering horen rentepercentages. Dat is de vergoeding die je betaalt aan de bank of een investeerder voor het verlenen van de financiering en komt dus bovenop het leenbedrag wat je verschuldigd bent. Het rentepercentage dat je betaalt hangt af van het financieringsbedrag, de rentevaste periode en LTV (schuld-marktwaarde verhouding). Hieronder vind je een overzicht van de rentepercentages als je via Financiering-Bedrijfspanden je hypotheek regelt.

FinancieringsbedragHypotheekrente
Tot 300.000 euroTussen de 4.70% en 7.75%
Vanaf 300.000 tot 500.000 euroTussen de 4.20% en 7.35%
Vanaf 500.000 euro Tussen de 4.10% en 7.25%

Wij zijn een onafhankelijke partij en bemiddelen tussen banken, financierders en degenen die een financiering zoeken. Wij bieden zelf geen financieringen aan en ontvangen geen commissie van deze financiële instellingen. Daardoor hebben wij er geen persoonlijk voordeel bij om een bepaalde financiële aanbieder te adviseren. Wij worden alleen door jou, de uiteindelijke klant, betaald voor het regelen van de financiering. Voor jou als klant betekent dat een eerlijk en objectief advies tegen de beste rentetarieven. Een uitgebreid overzicht van alle rentekosten en overige kosten vind je op deze pagina.

Zakelijke hypotheek voor je bedrijfspand berekend, en nu?

Je hebt je hypotheekaanvraag gedaan of misschien is de hypotheek al rond. Nu kun je dus eindelijk die volgende stap zetten: een geschikt bedrijfspand zoeken of een bod uitbrengen. De locatie van je zakelijke pand is enorm belangrijk, je wil een strategische ligging hebben. Ook kun je, nu je weet hoeveel je kunt lenen, binnen de juiste prijsrange panden selecteren. Houd hierbij rekening met de volgende zaken:

 • De oppervlakte van het pand
 • De financieringsmogelijkheden
 • De bedrijfsdoeleinden
 • Eventuele doorgroeimogelijkheden
 • De bereikbaarheid
 • Parkeergelegenheid
 • De uitstraling van het pand
 • De mogelijkheid voor verhuur of aanbouw
 • Erfpacht
 • Vergunningen
 • Gemeentelijke aanschrijvingen
 • Brandveiligheid van het pand
 • Bruikbaarheid
 • Het energielabel en andere milieu-eisen

Je wil niet voor verrassingen komen te staan. En daarom is het belangrijk om een bouwkundig rapport aan te vragen zodra je oog op een potentieel bedrijfspand is gevallen. Door onze jarenlange ervaring binnen de financiële- en vastgoedmarkt kunnen we helpen om je in contact te brengen met de juiste specialisten.

Waarom kiezen voor een zakelijke hypotheek via Financiering-Bedrijfspanden?

Wij zijn dé vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers;

Je ontvangt de scherpste financierings-offertes voor je bedrijfspand;

Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject;

Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden;

Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van een zakelijke hypotheek voor de aankoop van je bedrijfspand? Neem contact op.

Veelgestelde vragen rondom een bedrijfspand kopen

Hoeveel kan ik lenen?

In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

Moet ik een taxatie uitvoeren?

Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

Wat betaal ik aan rentekosten?

Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.