Bespaar met een duurzaam kantoor op je maandelijkse lasten

Verduurzamen. Niet alleen belangrijk voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee. Geen overbodige luxe nu de gas- en energierekeningen door het dak vliegen. Een duurzaam kantoor laat je maandlasten dalen. Vanaf 2023 dient ieder kantoor (met enkele uitzonderingen) vanaf 100m2 heeft energielabel C te hebben. Laat geen kansen onbenut en verduurzaam je kantoor. Wij geven tips over deze verduurzaming én hoe je de financiering hiervoor kunt regelen.

Energielabel C: de standaard voor kantoren in 2023

Bijna iedereen krijgt te maken met duurzaamheidsmaatregelen. Door de stijgende gas- en energierekeningen wordt je woning isoleren enorm aantrekkelijk. Maar ook als ondernemer kom je er niet onderuit. Is je kantoor groter dan 100m2 en voldoet deze aan de eisen, dan moet deze in 2023 voorzien zijn van energielabel C.

Maar hoe weet je of je moet verduurzamen? Misschien heeft je kantoor nog geen energielabel. Zorg dan dat je deze aanvraagt. We hebben een breed netwerk binnen de vastgoedbranche en brengen je in contact met een goede energieadviseur. Neem contact op met ons om het energieverbruik voor je kantoor in kaart te brengen.

Go green: zo maak je je kantoor duurzaam

Valt je kantoor binnen de eisen en heeft het energielabel D t/m G? Dat betekent dat je meer dan 225 kWh per m2 per jaar uitstoot. Tijd om de uitstoot terug te dringen. Zo zorg je voor een duurzaam kantoor:

  • Spouwmuren, vloeren en het dak isoleren: het zorgt ervoor dat warme lucht niet ontsnapt. De verwarming hoeft minder hard te werken waardoor het verbruik én de energierekening flink dalen.
  • Energiezuinige kozijnen: bestaat je kantoor nog uit ramen met kozijnen van enkel glas? Kies dan voor nieuwe kozijnen met HR++-glas. Dit isoleert beter en ook hierdoor bespaar je op de energierekening. Deze ramen en kozijnen zijn ook een goede inbraakpreventie: win-win!
  • Zonnepanelen: energie halen uit duurzame bronnen doe je door zonnepanelen op het dak te leggen. Je energierekening daalt en wanneer je in de toekomst je bedrijfspand verkoopt, heeft dat ook een positief effect op de verkoopprijs.
  • Vervangen van de CV-ketel: stap over op een HR-combiketel. Dit is een eenmalige investering van 100 tot 200 euro, maar levert jaarlijks ook 100 euro per jaar op.

Heb je géén energielabel C voor 2023, dan betekent dit dat je de ruimte niet meer mag gebruiken. Het is daarom belangrijk om nú actie te ondernemen. Afhankelijk van je situatie en de huidige maatregelen is het slim om met een specialist te bepalen welke maatregelen nodig zijn. We helpen je graag met het vinden van de juiste partner.

Een duurzaam kantoor, de voordelen:

Je voldoet aan de eis van energielabel C in 2023;

Kans op subsidie door de overheid bij verhoging in energielabel;

Je bespaart direct op maandelijkse energiekosten;

De meeste maatregelen zijn binnen vijf jaar terugverdiend;

Je kantoor blijft langer waardevast;

Je draagt bij aan de vermindering van het CO2, draagt je steentje bij aan het klimaat én verbetert het imago van je onderneming.

Een financiering aanvragen voor het verduurzamen van je kantoor

De verduurzaming van je kantoor kun je niet langer uitstellen. Maar dat brengt ook een flinke investering met zich mee. Een bedrag dat misschien niet op je spaarrekening staat. Vraag daarom een financiering aan. Door de maandelijkse besparingen op de energierekening verdien je de financiering sneller terug. In onze rekentool kun je direct je maandelijkse lasten berekenen.

Verstuur de aanvraag om te weten of je in aanmerking komt voor de financiering. Binnen 24 uur neemt onze specialist vrijblijvend contact op om je aanvraag door te nemen. De voordelen voor jou op een rijtje:

Je ontvangt een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);

Ons financieringstraject heeft korte en heldere tijdslijnen;

Als onafhankelijke partij vergelijken we verschillende financiers en bepalen we op basis van jouw situatie de financier met de scherpste rentes en beste voorwaarden;

Je hebt gedurende het hele traject één vast aanspreekpunt met jarenlange ervaring in de vastogedbranche;

Toegang tot ons netwerk van energieadviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

Overtuigd?