Herfinanciering vastgoed

Je hebt enkele jaren geleden een bedrijfspand of vastgoed gekocht. Inmiddels is dit pand in waarde gestegen. Die extra waarde kun je dan gebruiken voor de aankoop van een volgend pand óf gebruiken voor de verbouwing of verduurzaming van je huidige pand. Op deze pagina lees je alles over de herfinanciering van vastgoed en helpen wij je op weg.

Wat betekent vastgoed herfinancieren?

Een herfinanciering betekent dat je het huidige rentepercentage stopzet en een nieuw rentepercentage afspreekt. Ideaal wanneer het huidige rentepercentage een stuk lager ligt dan het moment toen je de hypotheek afsloot. Afhankelijk van de resterende hoogte van je financiering kan het belang van een herfinanciering bepaald worden. Je begrijpt hoe hoger de restant financiering hoe groter het belang. Het kan vanaf tienden van een procent daling al interessant zijn om te herfinancieren. Of je rentevaste periode loopt af: dan kun je tegen een nieuw percentage je hypotheek opnieuw afsluiten.

De lagere rentekosten betaal je over het resterende hypotheekbedrag. Hierdoor liggen je maandelijkse lasten lager. Je kunt bij ons je vastgoed laten herfinancieren als klant, maar ook wanneer je je hypotheek via een andere verstrekker hebt afgesloten. Wij helpen je dan met het oversluiten en de herfinanciering.

Je overwaarde door herfinanciering opnemen

De kans is groot dat, als het rentepercentage daalt, de waarde van je pand is gestegen. Die overwaarde kun je niet in je zak steken. Je bent namelijk nog steeds je huidige hypotheek aan het afbetalen. Maar die overwaarde kun je wel gebruiken om in een nieuw (beleggings)pand te steken. Op die manier laat je je vastgoedportefeuille groeien en vergroot je sneller je eigen vermogen. Onze adviseurs helpen je hier graag mee.

Je nieuwe maandelijkse lasten berekenen met de herfinanciering van vastgoed

Weten wat je nieuwe financiële situatie wordt? Met onze rekentool kun je gemakkelijk de herfinanciering van vastgoed en bedrijfspanden berekenen. Je vult de geschatte marktwaarde van het pand, het huidige financieringsbedrag, de huidige jaarlijkse rente en aflossing per maand in. Je kiest een rentevaste periode en op basis daarvan wordt de huidige én nieuwe situatie in kaart gebracht.

Verstuur je aanvraag zodat onze specialist je optimaal kan adviseren over het herfinancieren van je vastgoed.

Laat je vastgoed herfinancieren door Financiering-Bedrijfspanden

Wij zijn dé vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers;

We helpen je met het herfinancieren van enkele panden tot aan het herfinancieren van vastgoedportefeuilles;

Je ontvangt de scherpste financierings-offertes voor je bedrijfspand;

Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject;

Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden;

Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van een zakelijke hypotheek voor de aankoop van je bedrijfspand? Neem contact op.

Veelgestelde vragen bij de herfinanciering van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.