Subsidie zonnepanelen bedrijven

Verduurzamen is noodzakelijk, met als voornaamste doel om de CO2-uitstoot wereldwijd te verminderen en uiteindelijk te stoppen. CO2 is een broeikasgas en zorgt ervoor dat de aarde opwarmt met alle gevolgen van dien. De traditionele manier van energie opwekken – via aardgas – is niet duurzaam en hierbij komt veel CO2 vrij. Daarnaast raken deze bronnen op en is het belangrijk om uit duurzame bronnen, zoals de zon en de wind, energie op te wekken. De overheid wil dat particulieren en bedrijven investeren in zonnepanelen en heeft daarom de subsidie zonnepanelen bedrijven in het leven geroepen. Op deze pagina vertellen we meer over de voordelen hiervan.

Wat is de subsidie ‘zonnepanelen bedrijven’?

De overheid wil op grote schaal duurzaamheidsdoelen doordrukken, vandaar dat er verschillende subsidies, waaronder de EIA, VAMIL/MIA en SDE++, beschikbaar worden gesteld voor ondernemers. Er is een specifieke subsidie beschikbaar voor woningeigenaren en zakelijk gebruikers om met fiscaal voordeel zonnepanelen aan te schaffen: namelijk de ISDE.

De voorwaarden van deze zonnepanelen subsidie voor bedrijven

Door nu te investeren in zonnepanelen, profiteer je van de voordelen van de subsidie, verlaag je je maandelijkse energierekening en verhoog je de waarde van je (bedrijfs)pand. Wel zitten er een aantal voorwaarden verbonden aan deze subsidie, zoals:

  • Je pand moet voorzien zijn van een kleinverbruikersaansluiting
  • Het netto eigen verbruik is minimaal 50.000 kWh
  • De installatie heeft een vermogen tussen de 15 en 100 kWp

Via de website van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) kun je deze subsidie aanvragen. Na goedkeuring kan je deze laten plaatsen. Je ontvangt op dit moment een subsidie van 125 euro per kW gezamenlijk piekvermogen.

Heb je een financiering nodig om te investeren in zonnepanelen?

Als ondernemer is het een slimme zet om op dit moment te investeren in zonnepanelen of andere duurzame middelen. Je draagt niet alleen bij aan de wereld van morgen, maar haalt op de lange termijn rendement uit je investering én profiteert van extra voordeel door de fiscale regelingen en subsidies van de overheid.

Maar voor deze investeringen heb je financiële middelen nodig. Geld dat je misschien niet direct paraat hebt. Met een financiering van Financiering-Bedrijfspanden kun je deze duurzaamheidsplannen alsnog uitvoeren. Met zowel ervaring in vastgoed én de financiële branche, een groot netwerk en als onafhankelijke partij kunnen we je helpen met het verkrijgen van de juiste financiering. We vinden de juiste financier tegen de beste voorwaarden, doen de aanvraag en zorgen dat de financiering wordt geregeld. Benieuwd hoe het werkt? Bekijk wat jij kunt lenen en verstuur vrijblijvend je aanvraag.

Regel je je financiering via Financiering-Bedrijfspanden, dan mag je het volgende verwachten:

  • Een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);
  • Een lening met lineaire aflossing op basis van looptijd tussen 5 jaar en 20 jaar;
  • Een financieringstraject met korte en heldere tijdslijnen;
  • Een vergelijking bij financiers voor de scherpste rentes en condities;
  • Een vaste vastgoedexpert met onafhankelijk advies gedurende het gehele traject;
  • Toegang tot het netwerk van energie-adviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

 

Meer weten? Bereken je maandlasten of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking.

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.