Verduurzaming vastgoed

Bijdragen aan de wereld van morgen, minder afhankelijk worden van niet-duurzame bronnen, uit noodzaak of om je rendement te vergroten: er zijn veel verschillende redenen om vastgoed te verduurzamen. Maar vaak één belangrijke reden om het niet te doen: het kost veel geld. Op deze pagina vertellen we alles wat je als ondernemer moet weten over de verduurzaming van vastgoed én hoe je dit kunt financieren – om er op de lange termijn van te profiteren.

Waarom je vastgoed verduurzamen?

Zoals je waarschijnlijk wel weet, heeft Nederland – samen met nog een hoop andere landen – een ambitieus akkoord getekend: het klimaatakkoord van Parijs. Hierin staan een aantal klimaatdoelen, waarbij de uitstoot in 2030 ten opzichte van 1991 gehalveerd moet zijn. Door verschillende initiatieven van de overheid is investeren in duurzame middelen steeds interessanter. De Nederlandse daken worden volgelegd met zonnepanelen en de boiler maakt plaats voor de warmtepomp.

Niet alleen in de Nederlandse huishoudens, maar ook voor ondernemers verandert er veel op het gebied van duurzaamheid. Met de EIA, VAMIL en MIA stimuleert de overheid ondernemers om te verduurzamen. Dit zijn duurzame investeringen met extra fiscaal voordeel. Daarnaast is het voor sommige ondernemers essentieel om te verduurzamen. Denk aan het verplichte energielabel C voor bepaalde kantoorpanden of de energiebesparingsplicht. Tot slot biedt verduurzamen een hoop voordelen op: je bent minder afhankelijk van fluctuerende energieprijzen én verdient de investering vaak binnen een aantal jaar terug. Je investeert in een groenere wereld en het levert ook voordeel in de portemonnee op: win-win.

De verduurzaming van vastgoed: wat is de beste manier?

Zonnepanelen plaatsen, de muren isoleren en de oude ramen vervangen door dubbel glas-exemplaren. Een greep uit een aantal mogelijkheden hoe je de verduurzaming van je vastgoed kan aanpakken. Als je gaat investeren in de verduurzaming ervan, dan wil je natuurlijk wel optimaal resultaat behalen. Zodat het energielabel een tandje omhoog gaat en de energierekening een stuk lager wordt.

Een energieadviseur kan je hierbij helpen. Die komt langs in de woning om de huidige stand van zaken te bekijken en maakt een rapport van de bevindingen plus mogelijkheden om te verbeteren. Door onze jarenlange ervaring in de vastgoedindustrie kunnen wij je koppelen aan de juiste persoon. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over het verduurzamen van je vastgoed.

Hoe kun je profiteren van fiscaal voordeel rondom verduurzamen?

Voor ondernemers en particulieren zijn er verschillende regelingen om te verduurzamen en van extra fiscaal voordeel te profiteren. Welke regelingen voor jouw situatie van toepassing zijn, hangt af van het type vastgoed en onderneming.

Vaak speelt geld (of liever gezegd: een gebrek eraan) een grote rol bij de verduurzaming van vastgoed. Hoewel het op de lange termijn juist extra rendement oplevert, is het in eerste instantie een flinke investering. Geld dat misschien niet voorhanden is of dat is gereserveerd voor andere doeleinden. Met een financiering van Financiering-Bedrijfspanden kan je je vastgoed verduurzamen zodat je méér rendement haalt uit je investering.

De verduurzaming van vastgoed met Financiering-Bedrijfspanden

Wij begrijpen dat je als ondernemer graag bezig bent met ondernemen en specifieke zaken rond je (her)financieringswens liever uitbesteedt aan de juiste specialisten. Ondernemers vinden het vaak lastig om het juiste loket bij de financiers te vinden en de ‘taal ’van financiers te spreken. Het resultaat? Onnodig lange trajecten, te hoge tarifering ofmisgelopen financieringen. Zonde. Wij helpen je graag bij de herfinanciering van het bestaande bedrijfspand op een snelle en transparante wijze. Wij ondersteunen je graag in situaties als:

  • Je bedrijfspand verduurzamen om je jaarlijkse energielasten te reduceren en daarmee een beter energielabel te krijgen.
  • Je huidige bedrijfspand of vastgoed verbouwen waarvoor je al een investeringsbegroting hebt opgesteld.

Op Financiering-Bedrijfspanden bereken je hoeveel jij kunt lenen voor de verduurzaming van jouw vastgoed én je krijgt inzicht in je maandelijkse lasten. Bereken jouw financieringswens en ontvang vrijblijvend advies over jouw financiele wens.

De voordelen van een verduurzamingshypotheek via Financiering-Bedrijfspanden:

Wij zijn dé vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers

Je ontvangt de scherpste financierings-offertes voor je bedrijfspand

Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject

Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden

Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.