Zakelijk energieadvies

Verduurzaming staat bovenaan op de agenda van de overheid en banken. Er worden volop windparken in de Noordzee gebouwd, elektrisch rijden wordt bevorderd en de overheid stimuleert verduurzamen door subsidies te verstrekken aan particulieren en bedrijven. Door als ondernemer nu je bedrijfspand te verduurzamen, draag je niet alleen bij aan de toekomst van morgen, maar maak je ook gebruik van extra fiscaal voordeel. Benieuwd hoe jij daarvan kunt profiteren? Win hiervoor zakelijk energieadvies in.

Wat is zakelijk energieadvies?

Met zakelijk energieadvies op maat krijg je inzicht in het huidige energieverbruik van je bedrijfspand én tips om te verduurzamen. Het huidige energieverbruik wordt in kaart gebracht met het energielabel: een pand met label A is energiezuinig, met label G is juist niet energiezuinig.

Een erkende energie-adviseur biedt je een rapportage met daarin inzicht in de huidige situatie, advies welke middelen zorgen voor minder energieverbruik en informatie rondom financieringen en subsidies om deze maatregelen door te voeren. Een voorbeeld van duurzame investeringen:

  • Investeren in dak-, gevel-, of vloerisolatie
  • Huidige ramen vervangen met HR++ glas
  • Kierdichting voor bestaande ramen
  • Warmtepomp installeren (hybride of lucht-water warmtepomp)
  • De traditionele CV vervangen door vloerverwarming (eventueel in combinatie met warmtepomp)
  • Zonnepanelen op het dak plaatsen
  • Zonneboiler installeren

Per onderdeel in het zakelijk energieadvies vind je een overzicht van de kosten, de moeilijkheidsgraad om de maatregelen door te voeren, subsidiehoogte, besparingen per maand en terugverdientijd.

Zakelijk energieadvies en verplicht energielabel C

Sta je op het punt om een bedrijfspand aan te kopen dat je als kantoorruimte gaat gebruiken? Dan is het noodzakelijk dat deze ruimte minimaal is voorzien van energielabel C. Bij de verkoop van het pand krijg je inzicht in het energielabel. Is dit label D t/m G? Dan betekent dit dat zakelijk geen gebruik mag maken van dit pand – totdat je het energielabel hebt verbeterd.

Daarnaast zorgt het verbeteren van het energielabel nog voor andere voordelen, zoals:

  • Je bespaart direct geld: je maandelijkse energiekosten dalen omdat het energie-rendement verbetert.
  • Met isolerend glas heb je geen last meer van koude trek.
  • Doordat je pand minder CO2 uitstoot, draag je bij aan een beter milieu.
  • Je pand wordt meer waard.
  • Mogelijk een lagere hypotheekrente door verbeterd energielabel, waardoor je kunt herfinancieren.

Subsidie voor zakelijk energieadvies

Wist je dat je subsidie kunt aanvragen als je gaat investeren in duurzame middelen? Met de EIA-subsidie mag je een percentage van de duurzame middelen waarin je investeert, aftrekken van de winst. Als ondernemer kun je met de ISDE investeren met fiscaal voordeel in duurzame middelen zoals zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen. En met de MIA\VAMIL kun je investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. Let op: je mag een subsidie maar één keer gebruiken voor een middel. Een erkende zakelijke energieadviseur berekent voor jou welke subsidie fiscaal het meest aantrekkelijk is.

Financiering voor duurzame middelen

Deze subsidies maken het extra aantrekkelijk om juist nu te verduurzamen. Maar om hiervoor in aanmerking te komen, moet je éérst de investering doen. Geld dat je misschien niet direct paraat hebt. Maar met een verduurzamingshypotheek van Financiering-Bedrijfspanden kun je investeren in duurzame middelen en direct profiteren van de besparingen op je maandelijkse energierekening.

Als onafhankelijk adviseur hebben we in de afgelopen jaren een breed netwerk aan financiers opgebouwd: van traditionele banken tot alternatieve financiers. Omdat we geen commissie ontvangen over het afsluiten van deze financieringen, kunnen we eerlijk en onafhankelijk advies op basis van jouw situatie bieden. Dit zijn de voordelen van een duurzame financiering via Financiering-Bedrijfspanden:

  • Je ontvangt een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);
  • Ons financieringstraject heeft korte en heldere tijdslijnen;
  • ls onafhankelijke partij vergelijken we verschillende financiers en bepalen we op basis van jouw situatie de financier met de scherpste rentes en beste voorwaarden;
  • Je hebt gedurende het hele traject één vast aanspreekpunt met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche;
  • Toegang tot ons netwerk van energieadviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

Daarnaast werken we samen met zakelijke energieadviseurs die jou helpen om je bedrijfspand te verduurzamen. Én helpen we je desgewenst met de aanvraag van duurzame subsidies. Benieuwd hoe het precies werkt?

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.