Zakelijke hypotheekaanbieders

Je wilt een kantoor-, bedrijfs- of investeringspand kopen. Daar komt een hoop bij kijken. Een van de belangrijkste vragen die je hierbij stelt: hoe krijg ik de financiering rond? Online beland je in een oerwoud van zakelijke hypotheekaanbieders. Maar welke zakelijke hypotheek is het beste? En waar moet je op letten? Wij voorzien je van alle informatie op deze pagina.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zakelijke hypotheek?

Een zakelijke hypotheek afsluiten doe je niet dagelijks. Het is een belangrijke beslissing waarvan je nog lang de impact voelt. Voordat je kiest voor een hypotheekaanbieder, wil je dus alles van de hoed en de rand weten. We zetten de belangrijkste punten waarmee je rekening moet houden voor je op ‘n rijtje:

Werk een investeringsplan uit

Sluit je een zakelijke hypotheek af, dan is een investeringsplan een belangrijk onderdeel. Dit plan benoem je waarom je wilt investeren in een bedrijfspand, het verwachte resultaat en jouw onderscheid vermogen ten opzichte van je concurrentie.

Financiers vinden het belangrijk dat jij de maandelijkse lasten kunt dragen. Neem in je investeringsplan een duidelijk kostenoverzicht mee en verantwoord de maandlasten. Zodra de lasten inzichtelijk zijn, kun je gericht op zoek naar panden binnen je prijsrange. Zo voorkom je teleurstellingen. Bereken via onze rekenool de verwachte maandelijkse lasten.

Vraag je hypotheek op tijd aan

Je hypotheek regelen kost tijd. Zorg daarom dat je direct de hypotheek aanvraagt zodra je een pand op het oog hebt. Je wil niet dat het pand aan je neus voorbij vliegt omdat je te lang hebt gewacht met de aanvraag ervan. Bereid alles voor, zodat je direct je aanvraag kan starten als je je zinnen op dat droompand hebt gezet.

Zorg voor eigen middelen

Je eigen inbreng bij een zakelijke hypotheek is minimaal 10%. Maar bij een aantal zakelijke hypotheekaanbieders ontvang je een maximale financiering van 70%. Op een aankoopwaarde van 300.000 betekent dat minimaal 90.000 euro aan eigen inleg. Bekijk dus bij de aanschafwaarde niet alleen naar de maandelijkse lasten, maar ook welke eigen middelen je tot je beschikking hebt.

De hypotheekrente en -looptijd

Het bedrag dat je maandelijks kwijt bent aan lasten hangen af van de totale financiering, de rentekosten en looptijd. De rente op een hypotheek is belangrijk, maar onderschat de looptijd niet. Bij een zakelijke hypotheek is de looptijd korter (maximaal 20 jaar) en de rente hoger dan bij een hypotheek voor een woning. Dat betekent maandelijks hogere lasten.

De rentekosten van je bedrijfshypotheek zijn fiscaal aftrekbaar. Hieronder vind je een globaal overzicht van de rentekosten voor een zakelijke hypotheek via Financiering-Bedrijfspanden.

FinancieringsbedragHypotheekrente
Tot 300.000 euroTussen de 4.70% en 7.75%
Vanaf 300.000 tot 500.000 euroTussen de 4.20% en 7.35%
Vanaf 500.000 euro Tussen de 4.10% en 7.25%

Financiering-Bedrijfspanden is een onafhankelijke partij. Wij bemiddelen tussen banken, financierders en degenen die een financiering zoeken. Wij bieden zelf geen financieringen aan en ontvangen geen commissie van deze financiële instellingen. Daardoor hebben wij er geen persoonlijk voordeel bij richting bepaalde financiële aanbieders te bewegen maar gaan wij onafhankelijk en objectief voor de beste keuze voor onze klanten.. Wij worden alleen door jou, de uiteindelijke klant, betaald voor het regelen van de financiering. Voor jou als klant betekent dat een eerlijk advies tegen de beste rentetarieven. Een uitgebreid overzicht van alle rentekosten en overige kosten vind je op deze pagina.

Bepaal welke hypotheek past bij jou

Er zijn verschillende typen hypotheken met ieder eigen kenmerken. De meest voorkomende hypotheekvormen zijn de annuïteiten- of lineaire hypotheek. Bij annuïteitenhypotheek betaal je maandelijks hetzelfde bedrag aan aflossing en rente. Bij een lineaire hypotheek blijft het maandelijkse bedrag voor de aflossing gelijk, terwijl de rente daalt. Je betaalt dus in het begin meer rentekosten. Deze laatste lineaire vorm komt het meest voor in financiering voor zakelijke bedrijfspanden. Onze adviseurs helpen je met het kiezen van de juiste hypotheek, op basis van jouw situatie.

Verdiep je in zakelijke verzekeringen

Je financiële gezondheid is van invloed op je hypotheek. Maar je zakelijke verzekeringen spelen ook een rol. Vaak wordt om een overlijdensrisicoverzekering (ORV) gevraagd bij het afsluiten van een zakelijke hypotheek.

Vraag hypotheekoffertes op bij verschillende aanbieders

De beste manier om zakelijke hypotheekaanbieders met elkaar te vergelijken, is door hypotheekoffertes op te vragen. Op basis van het hypotheekbedrag, de hypotheekvorm, de looptijd, de afgesproken hypotheekrente, eventuele verzekeringen kun je vergelijken welke zakelijke aanbieder het beste bij jou past.

Maar het kan nog gemakkelijker. Je hoeft namelijk niet zelf al die zakelijke hypotheekaanbieders met elkaar te vergelijken. Op basis van de aanschafwaarde kun je namelijk zelf je verwachte maandelijkse lasten bij ons berekenen.

Wij werken als onafhankelijke partij samen met alle relevante hypotheekverstrekkers. Dat zijn banken of hypotheekverstrekkers, maar ook alternatieve financiers. De populariteit van deze alternatieve zakelijke hypotheekaanbieders neemt toe, omdat de voorwaarden flexibeler zijn. Vaak staat daar wel een hoger rentepercentage tegenover. Hier hoeft dan minder te worden afgelost waardoor dit soort partijen door ons en ondernemers toch als serieus alternatieven worden gezien.

Bereken je maandelijkse lasten en verstuur je aanvraag. Een van onze specialisten neemt dan binnen 24 uur contact met je op. Samen met jou nemen we je wensen door. Op basis van die informatie selecteren we de beste aanbieder tegen de gunstigste voorwaarden en scherpste rentetarieven.

Waarom kiezen voor Financiering-Bedrijfspanden als zakelijke hypotheekaanbieder?

Wij zijn dé vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers;

Je ontvangt de scherpste financierings-offertes voor je bedrijfspand;

Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject;

Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden;

Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen op het gebied van een zakelijke hypotheek voor de aankoop van je bedrijfspand? Neem contact op.

Veelgestelde vragen rondom een bedrijfspand kopen

Hoeveel kan ik lenen?

In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

Moet ik een taxatie uitvoeren?

Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

Wat betaal ik aan rentekosten?

Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.