Bedrijfsfinancieringen

De aankoop van een bedrijfspand, je vastgoedportefeuille uitbreiden of het pand verduurzamen om de waarde te verhogen: een greep uit de redenen om bedrijfsfinancieringen aan te vragen. Op deze pagina lichten we de verschillende financieringen uit én vertellen we waarom het slim is het aanvraagtraject uit te besteden aan een intermediair, zoals Financiering-Bedrijfspanden.nl.

De verschillende bedrijfsfinancieringen

Er zijn verschillende bedrijfsfinancieringen waarbij wij je kunnen helpen je ondernemersdroom werkelijkheid te maken. We zetten ze voor je op een rijtje:

Financiering aankoop bedrijfspand

Heb je een bedrijfspand op het oog om vanuit hier je bedrijfsactiviteiten uit te voeren? Dan kun je maximaal 90% van de aankoopwaarde laten financieren met een zakelijke hypotheek. Bereken de financiering.

Financiering aankoop vastgoed

Wil je je vastgoedportefeuille uitbreiden door woningen of bijvoorbeeld een winkelpand te verhuren? Afhankelijk van het type vastgoed ontvang je een voorstel van hypotheekverstrekkers. Wij helpen je met het financieringstraject en de beste financiering – tegen de gunstigste voorwaarden – te regelen. Bereken je maandelijkse lasten.

Financiering verbouwing of verduurzaming bedrijfspand

Je bedrijfspand verduurzamen brengt veel voordelen mee. De overheid biedt bijvoorbeeld subsidies aan om verduurzaming te stimuleren. Daarnaast zorgt het voor lagere maandlasten en waardestijging van het pand. Tot slot is het voor sommige bedrijven essentieel om te verduurzamen, bijvoorbeeld de energielabel C-plicht voor kantoren. Bereken wat je kunt lenen om je bedrijfspand te verduurzamen.

Werkkapitaal of financiering van bedrijfsmiddelen

Onder bedrijfsfinancieringen vallen ook financieringen ten behoeve van werkkapitaal zoals bedrijfskredieten. Het financieren van bedrijfsmiddelen zoals auto’s, voorraden, machines ed kunnen ook middels bedrijfsfinancieren zoals leasing worden geregeld.

Via ons andere label FINDING helpen wij graag met dergelijke bedrijfsfinancieringen. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact met ons opnemen of check onze website www.finding.nl

Waarom de aanvraag van bedrijfsfinancieringen uitbesteden aan een financieringsspecialist of intermediair?

De wereld van vastgoedfinanciering is vaak ontransparant. Daar willen wij verandering in brengen. Door – op basis van jouw wensen – de juiste financier te vinden. Als onafhankelijke partij kunnen we je eerlijk en transparant advies geven: we werken samen met traditionele hypotheekverstrekkers en alternatieve financiers.

Benieuwd hoe zo’n financieringstraject eruitziet? Neem contact op en maak vrijblijvend kennis met ons.

Veelgestelde vragen rondom een bedrijfspand kopen

Hoeveel kan ik lenen?

In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

Moet ik een taxatie uitvoeren?

Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

Wat betaal ik aan rentekosten?

Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.