Berekening financiering winkelpand

Bereken hieronder direct de mogelijkheden voor financiering van het aan te kopen winkelpand. Je wordt binnen 24 uur teruggebeld met persoonlijk advies door de vastgoedexpert.

Je ontvangt:

Een financiering tot max. 90% van de marktwaarde van het bedrijfspand;

Een lening met lineaire aflossing met een maximale looptijd van 20 jaar;

Een financieringstraject met korte en heldere tijdslijnen;

Een vergelijking bij financiers voor de scherpste rentes en condities;

Een vaste vastgoedexpert met onafhankelijk advies gedurende het gehele traject;

Waarmee dien je rekening te houden:

De financieringsmogelijkheden worden gebaseerd op de betaalbaarheid binnen je onderneming(en). Hiervoor wordt in de meeste gevallen de jaarcijfers (afgelopen 2 boekjaren) opgevraagd;

De financieringshoogte wordt door financiers vastgesteld aan de hand van recente NRVT taxatie (< 3 maanden) in combinatie met de betaalbaarheid binnen de onderneming. Het huidige of verwachte energielabel kan van invloed zijn op de financieringshoogte.

 • Begeleiding door Financiering-Bedrijfspanden bij aankoop van een winkelpand

  Financiering-Bedrijfspanden begrijpt dat je als ondernemer graag bezig wilt zijn met ondernemen en specifieke zaken rond uw financieringswens graag uit besteed aan vastgoedspecialisten. Wij merken dat ondernemers het lastig vinden het juiste loket bij de financiers te vinden en de ‘taal ’van financiers te spreken. Dit kan resulteren in onnodig lange trajecten of het niet verkrijgen van gewenste financiering. Financiering-Bedrijfspanden helpt graag bij de aankoop en financieren van het winkelpand op een snelle en transparante wijze. Wij ondersteunen je graag in situaties als:

  • De huidige huurlocatie voor de winkel kan worden aangekocht op basis van actueel overeengekomen koopsom of op basis van koopoptie in je huurcontract van het winkelpand;
  • Je wenst graag bestaande huurcontract op te zeggen en eigen bestaand winkelpand op gunstige locatie aan te kopen;
  • Je hebt de wens om nieuw te bouwen winkelpand aan te kopen of binnen eigen beheer te laten bouwen op basis van koop/ aanneemovereenkomst met een eigen aannemer;

   

  Financierbaarheid van winkelpanden

  Financiering-Bedrijfspanden heeft een breed netwerk van alle relevante vastgoedfinanciers bestaande uit de reguliere banken als alternatieve financiers. Deze financiers sluiten op voorhand geen locaties uit dus dat betekent dat je voor elke locatie in Nederland de financieringswens bij Financiering-Bedrijfspanden kan neerleggen. Bij de aankoop van een winkelpand is het verstandig wel rekening te houden met:

  • Veel steden kampen met krimpende retailmarkt en het verloop bij winkels is groot. Dit in lijn met de landelijke ontwikkelingen binnen de retailmarkt en lastige fase waarin veel winkeliers zich bevinden. Dit betekent wel dat financiers kritisch zullen kijken naar het aan te kopen winkelpand en de resultaten binnen je onderneming. Ze willen tenslotte vaststellen of er voldoende bestendigheid is om rente en aflossing te kunnen voldoen;
  • De reguliere banken kunnen binnen hun financieringskaders 80% financieren van de marktwaarde. Wanneer het winkelpand een A t/m C energielabel heeft kan bij sommige banken financiering tot 90% worden verkregen. Deze kaders gelden voor zowel bestaand winkelpand of nieuwbouw winkelpand;
  • Bij banken zal in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur. Belangrijk hierbij is rekening te houden dat veel banken hun eigen voorkeur taxateurs hebben. De vastgoedexpert van Financiering-Bedrijfspanden kan hierin adviseren;
  • De banken zullen de toetsing rond de betaalbaarheid doen aan de hand van de jaarcijfers van laatste 2 boekjaren en tussentijdse resultaten/ prognose. Daarbij zullen de banken ook graag beeld willen krijgen bij de impact van corona op de resultaten en activiteiten. Bij de bouw van een nieuw winkelpand zal ter aanvulling een aanneem/ bouw begroting en omgevingsvergunning worden gevraagd.
  • Naast de banken zijn er alternatieve vastgoedfinanciers die 70-90% financieren van de marktwaarde van het winkelpand. Het grote voordeel van deze partijen is dat ze korte doorlooptijden hebben, flexibele aflossingsvoorwaarden hebben en minder nadrukkelijk leunen op de resultaten binnen de onderneming. Dit betekent dat je ook bij hen terecht kunt wanneer de banken vanwege de resultaten niet willen financieren;

   

  Meer informatie Financiering winkelpand

  Je kunt hier meer informatie vinden over de zakelijke hypotheek rente tarieven. Meer informatie over zakelijke financieringen van bedrijfspanden en toetsingscriteria Informatie en toetsingscriteria Financiering-Bedrijfspanden.

  Heb je nog aanvullende financieringswensen voor je onderneming (bijv. werkkapitaal, leasing of factoring) ga dan naar onze andere website voor meer informatie: www.finding.nl
  Wij helpen je graag verder met alle MKB Financieringen, neem dus gerust contact Financiering-Bedrijfspanden op!

  Veelgestelde vragen bij de financiering van een bedrijfspand

  Hoeveel kan ik lenen?

  In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

  Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

  Moet ik een taxatie uitvoeren?

  Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

  Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

  Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

  Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

  Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

  Wat betaal ik aan rentekosten?

  Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

  Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

  Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

  Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

  Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

  Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

  Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

  Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

  Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.