Energielabel aanvragen voor je kantoor

Is je kantoor 100 m2 of groter? Dan is de kans heel groot dat deze voor het einde van het jaar moet voorzien zijn van energielabel C. Heeft je kantoor op 1 januari 2023 geen energielabel C? Dan mag je de ruimte niet meer gebruiken. Verminder de uitstoot van je kantoor, bespaar maandelijks op je energierekening én zorg dat je ook in 2023 vanuit je huidige kantoor kunt werken. Op deze pagina lees je hoe je een energielabel kunt aanvragen voor je kantoor.

Energielabel aanvragen voor je kantoor

De aarde warmt op. Dat komt door de enorme uitstoot aan CO2 waar we met z’n allen aan bijdragen. De wereldbevolking neemt toe en daarom is het belangrijk om nu aan de handrem te trekken. In het klimaatakkoord van Parijs staat dat per 2030 de uitstoot ten opzichte van 1990 gehalveerd moet zijn. We zijn slechts enkele jaren verwijderd van dit ambitieuze doel en daarom zijn extra duurzaamheidsmaatregelen onvermijdelijk.

Één van die maatregelen houdt in dat in Nederland ieder kantoor vanaf 100m2 (mits deze voldoen aan de eisen) voorzien moet zijn van energielabel C per 1 januari 2023. Dat betekent dat maximaal 225 kWh per m2 per jaar uitstoot. Door ons brede netwerk binnen de vastgoedbranche kunnen we helpen met het aanvragen van het juiste energielabel voor je kantoor.

Voldoet je huidige energielabel niet?

Heb je al een energielabel, maar is het D t/m G? Ook dan mag je vanaf 1 januari 2023 je kantoorruimte niet meer gebruiken. Zorg dat je bent voorbereid op de toekomst en verduurzaam je kantoor. Met deze maatregelen zorg je dat je energielabel verhoogt en je energierekening daalt:

  • Spouwmuren, vloeren en het dak isoleren: het zorgt ervoor dat warme lucht niet ontsnapt. De verwarming hoeft minder hard te werken waardoor het verbruik én de energierekening flink dalen.
  • Energiezuinige kozijnen: bestaat je kantoor nog uit ramen met kozijnen van enkel glas? Kies dan voor nieuwe kozijnen met HR++-glas. Dit isoleert beter en ook hierdoor bespaar je op de energierekening. Deze ramen en kozijnen zijn ook een goede inbraakpreventie: win-win!
  • Zonnepanelen: energie halen uit duurzame bronnen doe je door zonnepanelen op het dak te leggen. Je energierekening daalt en wanneer je in de toekomst je bedrijfspand verkoopt, heeft dat ook een positief effect op de verkoopprijs.

Financiering voor het verhogen van je energielabel

Wil je een hoger energielabel aanvragen, maar heb je niet de benodigde middelen om je bedrijfspand te verduurzamen? Wij helpen je met de financiering. De voordelen om te verduurzamen op een rijtje:

Je voldoet aan de eis van energielabel C in 2023;

Kans op subsidie door de overheid bij verhoging in energielabel;

Je bespaart direct op maandelijkse energiekosten;

De meeste maatregelen zijn binnen vijf jaar terugverdiend;

Je kantoor blijft langer waardevast;

Je draagt bij aan de vermindering van het CO2, draagt je steentje bij aan het klimaat én verbetert het imago van je onderneming;

Je ontvangt een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);

Ons financieringstraject heeft korte en heldere tijdslijnen;

Als onafhankelijke partij vergelijken we verschillende financiers en bepalen we op basis van jouw situatie de financier met de scherpste rentes en beste voorwaarden;

Je hebt gedurende het hele traject één vast aanspreekpunt met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche;

Toegang tot ons netwerk van energieadviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

Bereken hieronder je financiering en verstuur je aanvraag. Binnen 24 uur neemt een van onze adviseurs vrijblijvend contact met je op om de aanvraag door te nemen. Na ontvangst van de financiering kun je aan de slag met het verduurzamen van je kantoor. Zodat je voor het einde van het jaar een hoger energielabel kunt aanvragen.