Financiering gecombineerd pand

Bereken hieronder direct de mogelijkheden voor financiering van het aan te kopen gecombineerd pand (deels verhuurd). Je wordt binnen 24 uur teruggebeld met persoonlijk advies door de vastgoedexpert.

Je ontvangt:

Een financiering tot max. 90% van de marktwaarde van het bedrijfspand;

Een lening met lineaire aflossing met een maximale looptijd van 20 jaar;

Een financieringstraject met korte en heldere tijdslijnen;

Een vergelijking bij financiers voor de scherpste rentes en condities;

Een vaste vastgoedexpert met onafhankelijk advies gedurende het gehele traject;

Waarmee dien je rekening te houden:

De financieringsmogelijkheden worden gebaseerd op de betaalbaarheid binnen je onderneming(en). Hiervoor wordt in de meeste gevallen de jaarcijfers (afgelopen 2 boekjaren) opgevraagd;

De financieringshoogte wordt door financiers vastgesteld aan de hand van recente NRVT taxatie (< 3 maanden) in combinatie met de betaalbaarheid binnen de onderneming. Het huidige of verwachte energielabel kan van invloed zijn op de financieringshoogte.

 • Begeleiding door Financiering-Bedrijfspanden bij aankoop van een gecombineerd pand

  Financiering-Bedrijfspanden begrijpt dat je als ondernemer graag bezig wilt zijn met ondernemen en specifieke zaken rond je financieringswens graag uit besteed aan vastgoedspecialisten. Wij merken dat ondernemers het lastig vinden het juiste loket bij de financiers te vinden en de ‘taal ’van financiers te spreken. Dit kan resulteren in onnodig lange trajecten of het niet verkrijgen van gewenste financiering. Financiering-Bedrijfspanden helpt graag bij de aankoop en financiering van een gecombineerd pand op een snelle en transparante wijze. Wij ondersteunen je graag in situaties als:

  • Je bent momenteel gevestigd met je bedrijf in een bedrijfspand wat daarnaast ook (deels) verhuurd is aan derden. Je bent nu zelf ook huurder en hebt de wens om totale pand aan te kopen op basis van actueel overeengekomen koopsom of op basis van koopoptie in je huurcontract eerder afgesloten;
  • Je hebt de wens een gecombineerd pand aan te kopen op andere locatie dan waar je nu gevestigd bent voor (deels) eigen gebruik in combinatie met verhuur aan derden bijv. een winkelpand met woonappartementen daarboven.
  • Je hebt de wens om nieuwbouw gecombineerd pand (eigen gebruik/ verhuur aan derden) te kopen en binnen eigen beheer te laten bouwen. Dit betekent in de praktijk vaak dat je een kavel aankoopt en aansluitend een koop/ aanneemovereenkomst sluit met een eigen aannemer;

   

  Financierbaarheid van gecombineerde bedrijfspanden

  Financiering-Bedrijfspanden heeft een breed netwerk van alle relevante vastgoedfinanciers bestaande uit de reguliere banken als alternatieve financiers. Deze financiers sluiten op voorhand geen locaties uit dus dat betekent dat je voor elke locatie in Nederland de financieringswens bij Financiering-Bedrijfspanden kan neerleggen. Bij de aankoop van een bedrijfsunit is het verstandig wel rekening te houden met:

  • Gecombineerde panden zoals kantoorpand (eigen gebruik/ deels verhuurd) of een winkel/ woonpand (eigen gebruik/ deels verhuurd) kunnen lastiger onder te brengen zijn bij de reguliere banken. Het gebruik valt namelijk deels onder het beleid van eigen gebruik maar ook van commercieel vastgoed. De wijze waarop hiermee om wordt gegaan verschilt per bank en is mede afhankelijk van hoe groot deel van totale oppervlak verhuurd wordt of voor eigen onderneming wordt gebruikt. Het eventuele kadastraal splitsen van het object kan ervoor zorgen dat beide type gebruik door separate financiers kan worden ingevuld. Dit kan dus de financierbaarheid van het totale pand vergroten;
  • Wanneer de reguliere banken het gecombineerde pand kunnen plaatsen binnen hun beleid van eigen gebruik dan kunnen zijn financieren tot 80% van de marktwaarde. Wanneer een bedrijfspand een A t/m C energielabel heeft kan bij sommige banken financiering tot 90% worden verkregen. Deze kaders gelden voor zowel bestaande bedrijfspanden of nieuwbouw bedrijfspanden;
  • Wanneer de reguliere banken of vastgoedbanken de financiering plaatsen in het beleid commercieel vastgoed dan kan er zo’n 65% max. gefinancierd worden op de waarde van het object (in verhuurde staat). Hierbij spelen dan eveneens de huurinkomsten een belangrijke rol.
  • Bij banken zal in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur. Voor eigen gebruik kunnen dit andere taxateurs dan voor verhuurde objecten. Belangrijk hierbij is rekening te houden dat veel banken hun eigen voorkeur taxateurs hebben. De vastgoedexpert van Financiering-Bedrijfspanden kan hierin adviseren;
  • De banken zullen de toetsing rond de betaalbaarheid (voor deel eigen gebruik) doen aan de hand van de jaarcijfers van laatste 2 boekjaren en tussentijdse resultaten/ prognose en de eventuele huuropbrengsten. Daarbij zullen de banken ook graag beeld willen krijgen bij de impact van corona op de resultaten en activiteiten. Bij de bouw van een nieuw bedrijfspand zal ter aanvulling een aanneem/ bouw begroting en omgevingsvergunning worden gevraagd.
  • Naast de banken zijn er alternatieve vastgoedfinanciers die 70-90% financieren van de marktwaarde van het object. Deze financiers kunnen bij een gecombineerde bedrijfspand een interessante optie zijn aangezien het type gebruik voor hen minder relevant is. Zij financieren namelijk met name op de waarde van het object als geheel. Andere voordelen van deze partijen is dat ze korte doorlooptijden hebben, flexibele aflossingsvoorwaarden hebben en minder nadrukkelijk leunen op de resultaten binnen de onderneming. Dit betekent dat je ook bij hen terecht kunt wanneer de banken vanwege de resultaten niet willen financieren;

   

  Meer informatie Financiering gecombineerd pand en bedrijfsfinancieringen

  Je kunt hier meer informatie vinden over de zakelijke hypotheek rente tarieven. Meer informatie over zakelijke financieringen van bedrijfspanden en toetsingscriteria Informatie en toetsingscriteria Financiering-Bedrijfspanden.

  Heb je nog aanvullende financieringswensen voor je onderneming (bijv. werkkapitaal, leasing of factoring) ga dan naar onze andere website voor meer informatie: www.finding.nl
  Wij helpen je graag verder met alle MKB Financieringen, neem dus gerust contact Financiering-Bedrijfspanden op!

  Veelgestelde vragen bij de financiering van een bedrijfspand

  Hoeveel kan ik lenen?

  In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

  Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

  Moet ik een taxatie uitvoeren?

  Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

  Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

  Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

  Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

  Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

  Wat betaal ik aan rentekosten?

  Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

  Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

  Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

  Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

  Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

  Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

  Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

  Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

  Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.