Zakelijke hypotheekrente vergelijken

Je staat op een belangrijk punt in je leven: je gaat een zakelijke hypotheek afsluiten. Voor de aankoop van een winkel-, horeca- of ander bedrijfspand. Het is logisch dat je tijdens je zoektocht op allerlei vragen stuit. Hoeveel financiering heb ik nodig? Welke bank past het beste bij mijn wensen en wat zijn de hypotheekrentes? In deze jungle met overvloed aan informatie scheppen we graag duidelijkheid met onze informatie.

Bij Financiering-Bedrijfspanden zitten verschillende specialisten die de klappen van de zweep kennen. En jou adviseren bij de aankoop van je (eerste) bedrijfspand. Op deze pagina vertellen we je meer over zakelijke hypotheken en de bijbehorende rentepercentages. Een belangrijk onderdeel dat je niet over het hoofd mag zien, want het heeft invloed op je maandelijkse kosten.

Zakelijke hypotheekrentes vergelijken: hoe pak je dat aan?

Iedere bank of aanbieder hanteert eigen rentepercentages. Het is daarom slim om niet met de eerste, de beste aanbieder in zee te gaan. En kies bij voorkeur voor een onafhankelijke aanbieder van financieringen: die kan je eerlijk advies geven waardoor je financieel gezien de beste keuze maakt.

De zakelijke hypotheekrentes bij Financiering-Bedrijfspanden

Wij zijn een onafhankelijke partij en bemiddelen tussen banken, financierders en degenen die een financiering zoeken. Wij bieden zelf geen financieringen aan en ontvangen geen commissie van deze financiële instellingen. Daardoor hebben wij er geen persoonlijk voordeel bij om een bepaalde financiële aanbieder te adviseren. Wij worden alleen door jou, de uiteindelijke klant, betaald voor het regelen van de financiering. Voor jou als klant betekent dat een eerlijk advies tegen de beste rentetarieven. Hieronder vind je een beknopt vergelijkingsoverzicht van de zakelijke hypotheekrentes:

FinancieringsbedragHypotheekrente
Tot 300.000 euroTussen de 4.70% en 7.75%
Vanaf 300.000 tot 500.000 euroTussen de 4.20% en 7.35%
Vanaf 500.000 euro Tussen de 4.10% en 7.25%

De exacte rentepercentages van je zakelijke hypotheek hangen naast het financieringsbedrag af van de rentevaste periode en LTV (schuld-marktwaarde verhouding). Voor een compleet overzicht om zakelijke hypotheekrentes te vergelijken, kun je terecht op deze pagina.

Je financieringsbedrag en maandelijkse kosten berekenen

Wist je dat je op onze website gemakkelijk je financieringsbedrag, maandelijkse kosten en rentekosten kunt berekenen? Via onze tool vul je het aankoopbedrag van het bedrijfspand in, je eigen inbreng (minimaal 10% van het aankoopbedrag) en de gewenste rentevaste periode in. Op basis daarvan geven we een advies van de maandelijkse aflossing en rentekosten.

Je hebt de zakelijke hypotheekrente vergeleken, en nu?

Zakelijke hypotheekrentes vergelijken is slechts een onderdeel van je oneindige takenlijst. Daarom helpen we je graag op weg met alle zaken waaraan je moet denken bij het kopen van een pand.

De locatie

De locatie van je pand is enorm belangrijk. Zodra je die in kaart hebt gebracht, kun je gericht gaan zoeken, je concurrentie bepalen, het bestemmingsplan raadplegen en de markt onderzoeken. Daarnaast zijn onderstaande factoren belangrijk bij de aankoop van je pand:

 • De oppervlakte van het pand
 • De financieringsmogelijkheden
 • De bedrijfsdoeleinden
 • Eventuele doorgroeimogelijkheden
 • De bereikbaarheid
 • Parkeergelegenheid
 • De uitstraling van het pand
 • De mogelijkheid voor verhuur of aanbouw
 • Erfpacht
 • Vergunningen
 • Gemeentelijke aanschrijvingen
 • Brandveiligheid van het pand
 • Bruikbaarheid
 • Het energielabel en andere milieu-eisen

De financiering

Nu je weet wat je ongeveer kunt lenen (als je ons aanvraagformulier hebt ingevuld) en wat je kwijt bent aan rentekosten voor je zakelijke hypotheek, kun je gerichter zoeken. Verstuur de aanvraag om tot een definitief advies te komen. Zo voorkom je dat je je gaat verlekkeren op panden in een te hoge prijsrange. Ken je je financiële situatie, dan kun je de volgende stap zetten.

Onze adviseurs hebben meer dan 20 jaar ervaring binnen de financierings- en vastgoedmarkt. Of je nu je eerste of tiende pand aankoopt, wij denken met je mee en geven advies waar nodig. Door ons brede netwerk kunnen we ook helpen met het zoeken naar het juiste pand of financieel advies geven. Neem contact op om te kijken wat wij in petto voor je hebben.

Veelgestelde vragen rondom een bedrijfspand kopen

Hoeveel kan ik lenen?

In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

Moet ik een taxatie uitvoeren?

Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

Wat betaal ik aan rentekosten?

Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.