Energielabel C voor kantoren: vóór 2023 moet dit geregeld zijn!

Energielabel C voor kantoren: vóór 2023 moet dit geregeld zijn! 1200 812 Joan

Energielabel C voor kantoren: vóór 2023 moet dit geregeld zijn!

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: grote kans dat jouw kantoor in 2023 niet aan de duurzaamheidseisen voldoet. Uit onderzoek van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) blijkt dat een groot deel van de kantoren van 100 m2 of groter geen energielabel C of hoger heeft.

De wereldbevolking groeit, de uitstoot neemt toe en energiebronnen raken op. Het klimaatakkoord van Parijs, dat door bijna 200 landen is ondertekend, moet ervoor zorgen dat onze bronnen niet opraken, uitstoot wereldwijd vermindert en de aarde niet verder opwarmt. Voor Nederland betekent dit dat de CO2-uitstoot in 2030 met 49% is verminderd ten opzichte van 1990 en in 2050 zelfs met 95%. De overheid ziet streng hierop toe en daarom worden er verschillende maatregelen doorgevoerd. Als ondernemer met een eigen kantoor heeft dit vanaf 2023 grote impact: is je ruimte groter dan 100 m2, dan mag je maximaal 225 kWh per m2 per jaar uitstoten. Is dit niet het geval, dan mag je je kantoor in 2023 niet gebruiken. Belangrijk dus om nú actie te ondernemen.

Hoe hoog is je huidige uitstoot?

Om te weten of je over moet gaan op actie, is het eerst belangrijk om te weten wat je huidige uitstoot is. Heeft jouw kantoor nog geen energielabel? Zorg dan eerst dat de uitstoot wordt gemeten en je een energielabel ontvangt. We hebben een breed netwerk binnen de vastgoedbranche en brengen je in contact met een energieadviseur. Neem contact op met ons om het energieverbruik voor je kantoor in kaart te brengen.

Energielabel C voor jouw kantoor

Heb je energielabel D t/m G? Dat betekent dat je te veel uitstoot. Met energiebesparende maatregelen zorg je ervoor dat het energielabel van je kantoor omhoog schiet. Waarschijnlijk heb je de energierekening in de afgelopen maanden fors zien stijgen. Naast dat het beter is het voor het milieu, is een hoger energielabel ook een plezier voor je portemonnee. Met onder andere deze maatregelen zorg je voor een hoger energielabel.

  • Spouwmuren, vloeren en het dak isoleren: het zorgt ervoor dat warme lucht niet ontsnapt. De verwarming hoeft minder hard te werken waardoor het verbruik én de energierekening flink dalen.
  • Energiezuinige kozijnen: bestaat je kantoor nog uit ramen met kozijnen van enkel glas? Kies dan voor nieuwe kozijnen met HR++-glas. Dit isoleert beter en ook hierdoor bespaar je op de energierekening. Deze ramen en kozijnen zijn ook een goede inbraakpreventie: win-win!
  • Zonnepanelen: energie halen uit duurzame bronnen doe je door zonnepanelen op het dak te leggen. Je energierekening daalt en wanneer je in de toekomst je bedrijfspand verkoopt, heeft dat ook een positief effect op de verkoopprijs.
  • Vervangen van de CV-ketel: stap over op een HR-combiketel. Dit is een eenmalige investering van 100 tot 200 euro, maar levert jaarlijks ook 100 euro per jaar op.

Afhankelijk van je situatie en de huidige maatregelen is het slim om met een specialist te bepalen welke maatregelen nodig zijn. We helpen je graag met het vinden van de juiste partner.

Een financiering nodig om je kantoor van energielabel C te voorzien?

Isoleren, kozijnen vervangen en zonnepanelen op het dak leggen: het zijn kosten die je fors raken in de portemonnee. En hoewel je verbruik omlaag gaat en deze maatregelen op lange termijn juist geld opleveren, is het een flinke investering vooraf. Een bedrag dat misschien niet op je bankrekening rust. Bij ons kun je een financiering aanvragen voor het verduurzamen van je kantoor en daarmee energielabel C of hoger verkrijgen. De voordelen voor jou op een rijtje:

Je voldoet aan de eis van energielabel C in 2023;

Kans op subsidie door de overheid bij verhoging in energielabel;

Je bespaart direct op maandelijkse energiekosten;

De meeste maatregelen zijn binnen vijf jaar terugverdiend;

Je kantoor blijft langer waardevast;

Je draagt bij aan de vermindering van het CO2, draagt je steentje bij aan het klimaat én verbetert het imago van je onderneming.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen de zakelijke financieringsmarkt?
Meld je aan voor onze updates per mail.

Op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?

Ben je als ondernemer bezig met vastgoed, je vermogen veiligstellen, duurzaamheid en rendement vergroten? Een keer per kwartaal delen we de belangrijkste ontwikkelingen, inzichten en tips rondom deze onderwerpen. Meld je aan en blijf up to date.
* Verplichte velden