SVM subsidie

SVM subsidie 1200 900 Joan

De SVM subsidie is tijdelijk stopgezet, wat nu?

Jij als ondernemer hebt je groene hart op de juiste plaats. Je draagt graag je steentje bij aan de wereld van morgen en bent continu op zoek naar manieren om je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen en verder te verduurzamen. Subsidies en de lagere energierekeningen klinken je als muziek in de oren, maar bijdragen aan het klimaatprobleem is voor jou de nummer één reden om te verduurzamen.

Precies voor die ondernemers is de SVM subsidie in het leven geroepen: voor ondernemers die niet genoodzaakt zijn om te verduurzamen, maar het wel graag willen. Met deze regeling wordt het interessanter om te investeren in verduurzamen voor ondernemers. In 2022 is deze regeling tijdelijk stopgezet, om de regels aan te scherpen. In 2023 is hiervoor in totaal 16 miljoen euro beschikbaar gesteld door de overheid. Op deze pagina vertellen we je graag meer over de SVM subsidie en hoe jij het meeste uit je investeringen haalt.

Wat is de SVM subsidie?

Steeds meer ondernemers worden verplicht om verduurzamingsmaatregelen door te voeren op de werkvloer. Denk aan agrarisch ondernemers waar strengere eisen aan worden gesteld en kantoorruimtes vanaf 100 m2 of meer die vanaf 2023 verplicht aan energielabel C moeten voldoen.

De SVM subsidie (Subsidieregeling Verduurzaming MKB) is juist bedoeld voor ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen, zonder dat ze hiertoe verplicht worden. Met deze subsidie kun je een adviseur inhuren voor een energieadvies op maat én krijg je ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen. Het maximale subsidiebedrag bedraagt 2.500 euro per bedrijfspand.

Waarom was de SVM subsidie tijdelijk stopgezet?

De subsidie is op 1 oktober 2021 in werking gegaan om ondernemers te stimuleren zelf te verduurzamen en een energieadviseur hiervoor in te huren. De kwaliteit van veel energieadviseurs was te laag waardoor er misbruik werd gemaakt van de regeling. In 14 juli 2022 was deze regeling daarom tijdelijk stopgezet, om de regelgeving aan te scherpen voor de adviseurs. Voor ondernemers is het de bedoeling dat zij nog steeds laagdrempelig van de regeling op een later moment gebruik kunnen maken. In 2023 kunnen ondernemers de subsidie weer aanvragen om een adviseur in de arm te nemen.

Waarom investeren in het verduurzamen van je onderneming?

Er zijn verschillende subsidies en regelingen die het aantrekkelijk (of in sommige gevallen noodzakelijk) maken om alsnog te verduurzamen. We zetten een aantal redenen voor je op een rijtje:

 • Je draagt bij aan een betere wereld voor de volgende generatie.
 • Je wordt minder afhankelijk van niet-duurzame energie.
 • Je hebt meer grip op je energierekening met duurzame alternatieven zoals zonnepanelen.
 • De meeste duurzame investeringen heb je binnen enkele jaren terugverdiend.
 • Je kunt gebruikmaken van verschillende regelingen om een deel van je kosten af te trekken van je winst. Denk aan de EIA-, MIA- of VAMIL-subsidie.
 • Ondernemers met een kantoor van 100m2 of meer moeten vanaf 2023 energielabel C hebben. Heb je nu geen label of energielabel D t/m G? Dan moet je waarschijnlijk je kantoor verduurzamen om er in 2023 nog gebruik van te kunnen maken.

Meer weten over het verduurzamen van je bedrijfspand? Wij verwijzen je graag naar de juiste partij door in ons netwerk. Neem hierover contact met ons op.

Je energiebesparende maatregelen financieren

Door de verschillende subsidies en regelingen wordt het aantrekkelijk om nu te financieren. Maar wat als je wel wilt investeren (of genoodzaakt bent door de energielabel-eis) maar niet de benodigde investering hebt?

Op Financiering-Bedrijfspanden helpen we je met de financieringen voor het verduurzamen van je bedrijfspand. Wij vinden het een goede zaak dat ondernemers steeds vaker kiezen voor energiebesparende maatregelen en helpen graag bij de financiering ervan. Wij werken samen met banken en alternatieve financiers om voor jou de beste financiering te kiezen op basis van je wensen en behoeften. Het werkt als volgt:

 1. Je berekent de verwachte investering op deze pagina. Je hebt dan meteen inzicht in de beoogde maandlasten en bijbehorende rente.
 2. Je verstuurt de aanvraag en onze specialisten beoordelen je aanvraag. Op werkdagen neemt onze financieel specialist vrijblijvend binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te spreken.
 3. Je levert extra documenten aan om je aanvraag af te ronden en wij beoordelen je aanvraag definitief. Wij voeren dan een verkenning uit de financiers of de financieringswens voldoende aanknopingspunten heeft.
 4. Bij voldoende financieringsmogelijkheden ontvang je een voorstel vanuit ons.
 5. Na akkoord bespreken we de passende voorstellen vanuit de financiers met jou. Na ondertekening ontvang je van ons een voorstel met afbetalingsregeling. Indien akkoord, betaal je ons de fee en zorgen wij dat het bedrag voor je investeringsmaatregelen wordt overgemaakt.

Waarom kiezen voor een verduurzamingshypotheek via Financiering-Bedrijfspanden?

Kiezen voor een verduurzamingshypotheek via ons? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Je ontvangt een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);

Ons financieringstraject heeft korte en heldere tijdslijnen;

Als onafhankelijke partij vergelijken we verschillende financiers en bepalen we op basis van jouw situatie de financier met de scherpste rentes en beste voorwaarden;

Je hebt gedurende het hele traject één vast aanspreekpunt met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche;

Toegang tot ons netwerk van energieadviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

Op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?

Ben je als ondernemer bezig met vastgoed, je vermogen veiligstellen, duurzaamheid en rendement vergroten? Een keer per kwartaal delen we de belangrijkste ontwikkelingen, inzichten en tips rondom deze onderwerpen. Meld je aan en blijf up to date.
* Verplichte velden