De VAMIL en MIA regeling voor jouw duurzame activiteiten

Jouw innovatieve en milieuvriendelijke technieken moeten beloond worden. Als leverancier van een emissiereducerende techniek of als facilitator van natuurvriendelijke voorzieningen binnen de bebouwde kom draag je bij aan de wereld van morgen. Jij komt als ondernemer met oplossingen om minder afhankelijk te worden van niet-duurzame energie en zorgt dat de uitstoot wordt verminderd. Daarmee draag je bij aan de doelen in het Klimaatakkoord van Parijs en de verduurzaming van Nederland. De overheid stimuleert zulke initiatieven en heeft voor ondernemers zoals jij de VAMIL en MIA regeling in het leven geroepen. Op deze pagina vertellen we je meer over deze twee regelingen en hoe jij profiteert van de verschillende regelingen door verder te verduurzamen.

Wat zijn de VAMIL en MIA regeling?

De VAMIL en MIA regeling staan voor Willekeurige Afschrijving Milieu Investering en Milieu Investeringsaftrek. Deze regelingen stimuleren de aankoop van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen zoals scheidingsapparatuur voor afval, elektrische vorkheftrucks of een groene gevel. Een deel van deze groene investeringen kun je als ondernemer aftrekken van je winst. Zo draag je niet alleen bij aan verduurzaming, maar wordt ook je bedrijfsbalans beloond.

Wanneer kom je in aanmerking voor de VAMIL of MIA regeling?

Op de website van het RVO vind je een lijst van middelen en technieken waarop je de regeling kunt toepassen. Een chiller met water als koudemiddel, een hoogspanningsschakelsysteem of gasgeïsoleerde leiding met een laag GWP-isolatiegas of apparatuur voor natte NOₓ-verwijdering zijn een greep uit de systemen waarvoor je deze regeling aanvraagt. Deze maatregel is met name van toepassing op de industrie, landbouw, gebouwde omgeving, circulaire economie en mobiliteit.

Met de MIA regeling profiteer je van een investeringsaftrek die oploopt tot 45% van het investeringsbedrag. Met de Vamil kun je tot 75% van de investeringskosten afschrijven. Let op: voor hetzelfde middel mag je niet al gebruiken van de EIA subsidie.

Waarom investeren in het verduurzamen van je onderneming?

De duurzaamheidsdoelen in het klimaatakkoord van Parijs zijn ambitieus. Dat betekent dat iedere sector en ieder individu z’n steentje moet bijdragen om minder afhankelijk te worden van niet-duurzame energie. Dit wordt vanuit de overheid gestimuleerd door verschillende subsidies en regelingen. We zetten de redenen om te verduurzamen op een rijtje:

 • Je draagt bij aan een betere wereld voor de volgende generatie.
 • Je wordt minder afhankelijk van niet-duurzame energie.
 • Je hebt meer grip op je energierekening met duurzame alternatieven zoals zonnepanelen.
 • De meeste duurzame investeringen heb je binnen enkele jaren terugverdiend.
 • Vanuit de overheid kom je naast de MIA regeling en VAMIL nog in aanmerking voor andere regelingen.
 • Je bedrijfspand wordt meer geld waard als je investeert in de verduurzaming ervan.
 • Ondernemers met een kantoor van 100m2 of meer moeten vanaf 2023 energielabel C hebben. Heb je nu geen label of energielabel D t/m G? Dan moet je waarschijnlijk je kantoor verduurzamen om er in 2023 nog gebruik van te kunnen maken.

Meer weten over het verduurzamen van je bedrijfspand? Wij verwijzen je graag naar de juiste partij door in ons netwerk. Neem hierover contact met ons op.

Je energiebesparende maatregelen financieren

Door de verschillende subsidies en regelingen wordt het aantrekkelijk om nu te financieren. Maar wat als je wél wilt investeren (of genoodzaakt bent door de energielabel-eis) maar niet de benodigde investering hebt?

Op Financiering-Bedrijfspanden helpen we je met de financieringen voor het verduurzamen van je bedrijfspand. Wij vinden het een goede zaak dat ondernemers steeds vaker kiezen voor energiebesparende maatregelen en helpen graag bij de financiering ervan. Wij werken samen met banken en alternatieve financiers om voor jou de beste financiering te kiezen op basis van je wensen en behoeften. Het werkt als volgt:

 1. Je berekent de verwachte investering op deze pagina. Je hebt dan meteen inzicht in de beoogde maandlasten en bijbehorende rente.
 2. Je verstuurt de aanvraag en onze specialisten beoordelen je aanvraag. Op werkdagen neemt onze financieel specialist vrijblijvend binnen 24 uur contact met je op om je aanvraag door te spreken.
 3. Je levert extra documenten aan om je aanvraag af te ronden en wij beoordelen je aanvraag definitief. Wij voeren dan een verkenning uit bij verschillende financiers om te bepalen of de financieringswens voldoende aanknopingspunten heeft.
 4. Bij voldoende financieringsmogelijkheden ontvang je een voorstel vanuit onze dienstverlening. Na je akkoord zullen wij het financieringstraject richting financiers vervolgen. Passende voorstellen vanuit de financiers worden voorgelegd en besproken. Na ondertekening wordt het financieringstraject afgerond.

Waarom kiezen voor een verduurzamingshypotheek via Financiering-Bedrijfspanden?

Kiezen voor een verduurzamingshypotheek via ons? Dan profiteer je van de volgende voordelen:

Je ontvangt een financiering tot max. 80% van de marktwaarde bedrijfspand (na aanpassing/ verbouwing);

Ons financieringstraject heeft korte en heldere tijdslijnen;

Als onafhankelijke partij vergelijken we verschillende financiers en bepalen we op basis van jouw situatie de financier met de scherpste rentes en beste voorwaarden;

Je hebt gedurende het hele traject één vast aanspreekpunt met jarenlange ervaring in de vastgoedbranche;

Toegang tot ons netwerk van energieadviseurs voor maatadvies voor je bedrijfspand.

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.