Zakelijke lening aanvragen

Het ondernemersbrein staat nooit uit. Je bent continu bezig om zaken te verbeteren, nieuwe ideeën uit te werken of stampt misschien wel een heel nieuw bedrijf uit de grond. Je bent op het punt gekomen dat je een bedrijfspand wilt kopen of je huidige bedrijfspand gaat verduurzamen om grip te houden op je maandelijkse energierekening. Tijd om te investeren. Grote kans dat niet het volledige investeringsbedrag op je spaarrekening staat. Op Financiering-Bedrijfspanden.nl bereken je je maandlasten en kun je direct een zakelijke lening aanvragen.

Een zakelijke lening aanvragen voor de aankoop van een bedrijfspand

De droom van veel ondernemers: een eigen bedrijfspand kopen. Als investeringsmogelijkheid om te verhuren aan particulieren of andere ondernemers, of om je eigen kantoor, winkelpand of productiebedrijf te starten. Bij de aanvraag van een zakelijke lening is het handig om eerst te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Zo moet je voor de aankoop van een bedrijfspand ten minste 10% (plus kosten koper) aan eigen geld inleggen. Op een aankoopwaarde van 300.000 euro betekent dat een buffer van minimaal 30.000 euro. Verder zijn er nog een aantal andere criteria waarmee je rekening moet houden:

 • Het is een lening met lineaire aflossing.
 • De maximale looptijd is 20 jaar.
 • De financieringshoogte wordt vastgesteld aan de hand van een recente NRVT taxatie, in combinatie met de betaalbaarheid binnen de onderneming.
 • Het huidige of te verwachte energielabel kan van invloed zijn op de financieringshoogte.

Een zakelijke lening aanvragen voor de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

De maandelijkse kosten worden steeds hoger en je ziet je zuurverdiende centen letterlijk verdampen. Door je pand te verduurzamen, houd je grip op je energierekening. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Dit zijn de criteria voor een verduurzamingshypotheek:

 • Je ontvangt maximaal 90% aan financiering van de marktwaarde bedrijfspand na aanpassing of verbouwing.
 • Het is een lening met lineaire aflossing.
 • De looptijd is tussen de 5 en 20 jaar.

Het energieverbruik van je de bedrijfspand wordt uitgedrukt in een energielabel. Hoe hoger het label (energielabel A is het hoogste), hoe lager je verbruik. Wist je dat de meeste kantoorpanden vanaf 100 m2 ten minste energielabel C moeten hebben vanaf 1 januari 2023? Verduurzamen is dan niet alleen verstandig, maar in veel gevallen ook noodzakelijk.

Een zakelijke lening aanvragen: met welke kosten moet je rekening houden?

Voor de aankoop of verduurzaming van je bedrijfspand heb je zelf een spaarpotje nodig. We zetten de aanvullende kosten voor je op een rijtje, zodat je niet achteraf voor verrassingen staat.

Rentekosten

Ga je je zakelijke lening aanvragen, dan moet je ook rekening houden met rentekosten. Financiers lenen jou het benodigde bedrag, als tegenprestatie betaal jij rentekosten. Het rentepercentage dat je betaalt hangt af van de hoogte financieringsbedrag, de rentevaste periode en LTV (schuld-marktwaarde verhouding). Hieronder vind je een overzicht van de rentepercentages die onze financiers vragen.

FinancieringsbedragHypotheekrente
Tot 300.000 euroTussen de 4.70% en 7.75%
Vanaf 300.000 tot 500.000 euroTussen de 4.20% en 7.35%
Vanaf 500.000 euro Tussen de 4.10% en 7.25%

Eenmalige kosten van derden

Ga je je zakelijke hypotheek berekenen, dan komen er naast de maandelijkse kosten ook wat eenmalige kosten. Dit zijn de volgende:

Taxatie, kadaster, notaris+/- 3.000 euro
Overdrachtsbelasting10,4% van het aankoopbedrag

Eenmalige kosten voor Financiering-Bedrijfspanden

Wij zijn een onafhankelijke partij en bemiddelen tussen banken, financierders en degenen die een financiering zoeken. Wij bieden zelf geen financieringen aan en ontvangen geen commissie van deze financiële instellingen. Daardoor hebben wij er geen persoonlijk voordeel bij om een bepaalde financiële aanbieder te adviseren.

Wij worden alleen door jou, de uiteindelijke klant, betaald voor het regelen van de financiering. Zie hieronder een overzicht van onze kosten.

IntakegesprekGratis
Startfee bij aanvang750 euro (excl. BTW)
Succesfee bij afronding1% over leensom excl BTW, bij financieringen tot € 500.000, met een minimum van € 1.950,- excl BTW. Bij financieringen boven dit bedrag zijn de kosten in overleg.

Alleen wanneer we écht voor je aan de slag gaan, betaal je. En levert de aanvraag uiteindelijk niet het gewenste bedrag op en besluit je geen gebruik te maken van de zakelijke financiering? Dan betaal je daar ook niet voor.

Een zakelijke lening aanvragen via Financiering-Bedrijfspanden

Een zakelijke lening aanvragen via Financiering-Bedrijfspanden? In slechts 5 stappen vraag je de lening aan:

 1. Via onze rekentool vul je de aanschafwaarde in en geef je aan hoeveel eigen geld je wilt inleggen: je krijgt dan direct een overzicht van de verwachte maandelijkse lasten
 2. Je vult alle benodigde gegevens over het bedrijfspand in
 3. Je verstuurt je aanvraag en binnen 24 uur neemt onze vastgoedexpert contact met je op
 4. De aanvraag wordt doorgenomen en er wordt een passend advies gegeven
 5. Bij akkoord sluit je de zakelijke lening af en kun je starten met je ondernemersdroom.

De voordelen van een zakelijke lening aanvragen via Financiering-Bedrijfspanden

Wij zijn dé vastgoedexpert voor bedrijfspanden met toegang tot alle relevante financiers;

Je ontvangt de scherpste financierings-offertes voor je bedrijfspand;

Je krijgt een vaste adviseur/aanspreekpunt tijdens het gehele financieringstraject;

Onze diensten bieden wij tegen scherpe en transparante tarieven/voorwaarden;

Duidelijk en onafhankelijk advies met korte doorlooptijden.

Veelgestelde vragen rondom een bedrijfspand kopen

Hoeveel kan ik lenen?

In onze berekentool kan je het aankoopbedrag van het bedrijfspand invullen. Minimaal 10% daarvan moet eigen inleg zijn. Stel, je wilt een pand aankopen dat 350.000 euro kost. Dan kun je maximaal 315.000 euro lenen. Je kunt ook de eigen inleg verhogen, dan ontvang je minder financiering en betaal je over een kleiner leenbedrag rentekosten.

Wanneer je je bedrijfspand gebruikt als extra pensioenaanvulling, adviseren we je gebruik te maken van lang vreemd vermogen. Met een vreemd vermogen behaal je meer rendement dan wanneer je dit met enkel je eigen vermogen financiert.

Moet ik een taxatie uitvoeren?

Banken zullen in alle gevallen een nieuwe taxatie willen ontvangen van een gecertificeerde NRVT taxateur, vaak hebben ze hun eigen voorkeur in taxateurs. Wij kunnen je hierin adviseren.

Is het nodig om BTW te betalen bij de aankoop van een bedrijfspand?

Als het beoogde pand ouder is dan twee jaar, dan is niet nodig BTW te betalen. Het betalen van BTW kan alsnog voordelig zijn wanneer je wil profiteren van de aftrek van voorbelasting.

Ik wil investeren in een bedrijfspand als belegging. Waar moet ik rekening mee houden?

Het investeren in een bedrijfspand is aantrekkelijk voor het opbouwen van je eigen vermogen op de balans. Je moet hierbij rekening houden met een aantal financiële zaken die zowel voor- als nadelig kunnen zijn. Onze financieel specialisten adviseren je hier graag over.

Wat betaal ik aan rentekosten?

Bij de aankoop van een bedrijfspand betaal je 6% aan overdrachtsbelasting. Deze hoor je niet af te trekken als kosten. Wel mag je dit op de balans plaatsen bij de vastgoedwaarde om dit vervolgens af te schrijven.

Wanneer je een financiering aanvraagt betaal je rentekosten en aflossing. Dat is afhankelijk van de rentevaste periode, de hoogte van de financiering en de schuld-marktwaarde verhouding (LTV). Rentekosten variëren tussen de 2,15% en 4,5%.

Maandelijks betaal je aflossing op de totale financiering. Daarnaast betaal je rentekosten die variëren tussen de 2,15% en 4,5%. Voor de bemiddeling door Financiering-Bedrijfspanden betaal je 750 euro aan opstartfee en 0,8%-1% aan succesfee, afhankelijk van de hoogte van de lening. Tot slot betaal je overige kosten die horen bij de financiering van de aankoop van een bedrijfspand. Denk aan taxatiekosten en overdrachtsbelasting (8% van het aankoopbedrag) Meer informatie over de totale kosten vind je op deze pagina.

Kan ik voor alle bedrijfspanden een financiering aanvragen?

Bedrijfspanden die bestemd zijn voor horeca, dienstverlening of industriële bedrijvigheid. Wanneer het pand minder courant is, kan er een lager bedrag verstrekt worden of wordt er kritischer gekeken naar de onderliggende onderneming.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.

Kan ik een bedrijfspand kopen zonder eigen geld?

Een zakelijke hypotheek dekt maximaal 70% van de aankoop. Dat betekent dat je 30% eigen geld nodig hebt voor de aankoop van je bedrijfspand. Een onderhandse lening, crowdfunding of angel investors kunnen helpen om het overige financieringsbedrag binnen te halen.