RVO subsidie isolatie

Een beter klimaat begint bij jezelf. Maar om écht impact te kunnen maken, is het belangrijk dat de overheid en het bedrijfsleven op grote schaal veranderingen doorvoeren. Dat hoopt de overheid te stimuleren met verschillende verduurzamings-subsidies. Één van die regelingen is een RVO subsidie voor isolatie. Op deze pagina lees je meer over de regeling en hoe jij als vastgoedeigenaar hiervan profiteert.

Wat is de RVO subsidie isolatie?

De RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) biedt speciaal voor ondernemers verschillende subsidies aan om verduurzamen aantrekkelijker te maken. Waaronder de RVO subsidie isolatie, ook wel de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) genoemd. Het doel is om in Nederland steeds minder CO2 uit te stoten zodat er uiteindelijk (in 2050) helemaal geen CO2 meer wordt uitgestoten.

Niet-duurzame energie wordt opgewekt uit aardgas. Dit proces (het winnen en het verbruik ervan) zorgt voor een hoge CO2-uitstoot. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk alleen nog energie wordt opgewekt uit duurzame bronnen, zoals de zon en de wind. Tot die tijd kunnen we het verbruik van energie drastisch verminderen door bijvoorbeeld panden en woningen te isoleren. Hierdoor blijft warmte in de winter (en kou in de zomer) beter hangen waardoor de verwarming een tandje lager kan en de airco minder hard hoeft te blazen. De RVO subsidie isolatie biedt vastgoedeigenaren de mogelijkheid om panden te isoleren en daarmee fiscaal voordeel te behalen.

De fiscale voordelen van de RVO subsidie-isolatie

Met deze subsidie van het RVO kunnen zakelijke gebruikers en woningeigenaren onder andere zonneboilers, biomassaketels en warmtepompen aanschaffen met fiscale voordelen. Met als doel om woningen en vastgoed te verduurzamen.

De ISDE is een investeringssubsidie met een eenmalige uitkering. Vanaf 1 januari 2022 is de hoogte van deze subsidie voor isolatiemaatregelen en (hybride) warmtepompen – met een vermogen groter dan 1 kW – 30% van de totale investeringskosten. Dit bedrag krijg je na aanschaf en goede beoordeling teruggestort. Op de website van de RVO kun je alle middelen plus het subsidiebedrag terugvinden. Je komt voor deze subsidie in aanmerking als je een KVK-nummer hebt en eigenaar bent van het middel dat je aanschaft.

De verschillende isolatiemaatregelen

Met deze subsidie kun je voor 5 type isolatiemaatregelen subsidie aanvragen:

  • Spouwmuurisolatie
  • Gevelisolatie
  • Bodem- of vloerisolatie
  • Dak-, zolder- of vliering-vloerisolatie
  • Glasisolatie

Wil je je vastgoed isoleren? Dit zijn de voordelen:

  • Minder warmte en kou die ontsnapt uit het pand
  • Lagere energierekening
  • Meer rendement uit je verbruik
  • Lagere CO2-uitstoot
  • Je pand wordt meer waard
  • Binnen enkele jaren terugverdiend
  • Meer fiscaal voordeel bij gebruik van de RVO subsidie isolatie

RVO subsidie isolatie aanvragen met een financiering

Dit is hét moment om je vastgoed te verduurzamen. De overheid stimuleert duurzame initiatieven en door nu gebruik te maken van subsidies, bespaar je op deze maatregelen. Daarnaast zorgt het op de lange termijn voor lagere energierekeningen en waardestijging van je pand.

Maar misschien heb je op dit moment niet de financiële middelen om hierin te investeren. Met een financiering van Financiering-Bedrijfspanden kun je alsnog je duurzame plannen uitvoeren. De terugverdientijd van de meeste duurzame investeringen is vrij laag (tussen de 5-10 jaar) waardoor je op de lange termijn meer geld bespaart én als ondernemer je steentje bijdraagt aan de wereld van morgen.

Door onze jarenlange ervaring binnen het bankwezen en meer dan vier jaar ervaring als financieel advieskantoor weten wij dat de zoektocht naar een perfecte financiering een vak apart is. Het spreken van de juiste taal, het kennen van de juiste partijen en een goede vergelijking van zakelijke financieringsaanbiedingen maken doe je niet meer zelf: daar helpen wij jou bij. Zo bespaar je tijd én geld. Bereken direct je maandelijkse lasten en maak vrijblijvend kennis met ons om je financiële wensen in kaart te brengen.

Veelgestelde vragen rondom de verbouwing of verduurzaming van een bedrijfspand

Kan ik lenen als ik een BKR-registratie heb?

Een BKR-registratie hoeft niet altijd negatief te zijn. Bij het afsluiten van een telefoonabonnement of leaseauto heb je waarschijnlijk ook een BKR-registratie (wordt geregistreerd vanaf een bedrag van 250 euro). Wanneer de BKR-registratie negatief is (drie maanden op rij een betaalachterstand van ten minste 250 euro) heeft dit invloed op je lening. Om erachter te komen wat je kunt lenen, vul je bovenstaand formulier in. Onze adviseur beoordeelt dan de aanvraag.

Waar kan ik terecht voor aanvullende financieringsbehoeften (werkkapitaal, leasing of factoring)?

Hiervoor kun je op onze andere website terecht: www.finding.nl of neem direct contact op via info@finding.nl.