Subsidie isolatie 2024

Subsidie isolatie 2024 1600 1067 Joan

Subsidie isolatie voor ondernemers in 2024

De aarde warmt op en de niet-duurzame bronnen waaruit we energie winnen – zoals aardolie – raken op. Daarom is het belangrijk om te verduurzamen. Voor de wereld van morgen én voor de portemonnee. Want door zelf energie op te wekken en het energieverbruik naar beneden te schroeven, houd je grip op je energierekening. Als particulier en ondernemer.

Een manier om minder energie te verbruiken is door je pand of verhuurde woning te isoleren. Daardoor houd je in de winter de warmte en in de zomer gekoelde lucht binnen de eigen muren. En stook je niet voor de mussen. Wist je dat je in sommige gevallen subsidie voor isolatie kunt ontvangen? We vertellen er in dit artikel meer over.

De verschillende subsidies om te verduurzamen

Om Europa’s ambitieuze klimaatdoelen te halen is het belangrijk dat iedereen z’n steentje bijdraagt. De Nederlandse overheid stimuleert verduurzamen door geld vrij te maken – en daarmee subsidie te bieden voor ondernemers en particulieren. Er zijn een aantal regelingen waarbij je in aanmerking komt voor subsidie op isolatie.

EIA-subsidie voor isolatie in 2024

De EIA (Energie InvesteringsAftrek) is een fiscale regeling voor ondernemers die investeren in duurzame middelen. Ieder jaar publiceert de Rijksoverheid de Energielijst met daarop alle middelen die je kunt aanschaffen tegen extra fiscaal voordeel.

In 2024 kun je als ondernemer subsidie aanvragen voor bestaande constructies. Hieronder valt de verbetering van de isolatie van bestaande vloeren, wanden, daken of plafonds van bedrijfsgebouwen – anders dan koel- of vriesruimten. Daarnaast kun je de EIA ook gebruiken voor de aanschaf van andere duurzame middelen, waaronder warmte- of HR-pompen, een besparingssysteem voor klimaatinstallaties of een LED-belichtingssysteem.

ISDE-subsidie voor isolatie in 2024

Een andere regeling waarmee je in aanmerking kunt komen voor subsidie van isolatie is de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie). Deze subsidie is bedoeld voor woningeigenaren, zakelijke gebruikers, monumenteigenaren, fabrikanten, leveranciers, bouw- en installatiebedrijven en gemeenten. Hierbij kunnen woningeigenaren en fabrikanten subsidie aanvragen voor isolatie – maar zakelijke gebruikers niet. Verhuur je een woning of pand? Dan kun je beter subsidie voor isolatie aanvragen via de EIA.

MIA\VAMIL-subsidie voor isolatie in 2024

De MIA- (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen) kun je gebruiken om te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. Om welke middelen en technieken het precies gaat, vind je op de milieulijst van de Rijksoverheid. In 2024 kun je met fiscaal voordeel investeren in isolatiemateriaal van 100% gerecycled polystyreen.

Hoe kom je in aanmerking voor subsidie voor isolatie?

Wil je je pand of verhuurde woning isoleren – om te besparen op de maandelijkse energierekening? Via de bovenstaande subsidies kun je je hiervoor aanmelden. Let op: als je investeert in een middel, mag je maar één subsidie gebruiken. Het is dus belangrijk om eerst te bepalen voor welke subsidie je kiest. Via de website van de Rijksoverheid kun je de aanvraag voldoen.

Een financiering aanvragen voor isolatie

Wil je verduurzamen, gebruikmaken van de subsidies en daardoor maandelijks grip houden op je energierekening – maar heb je de benodigde investering niet op je bankrekening staan? Bij Financiering-Bedrijfspanden vinden we verduurzaming belangrijk, vandaar dat we graag bemiddelen voor ondernemers die hun bedrijfspand willen verduurzamen.

Als onafhankelijk adviseur bemiddelen we voor zakelijke ondernemers voor de aanvraag van een financiering. We werken samen met verschillende financiers en opereren volledig onafhankelijk – waardoor we eerlijk en transparant advies kunnen geven. En jou de financiering bieden die jou de beste voorwaarden en condities biedt.

Benieuwd hoeveel je kunt lenen en wat je maandelijkse lasten worden? Vul alvast de rekentool in en verstuur je aanvraag.

En zoek je de juiste partners op het gebied van het verduurzamen van je verhuurde bedrijfspand? Wij koppelen je graag aan de juiste personen. Neem daarvoor contact op met ons.

Op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?

Ben je als ondernemer bezig met vastgoed, je vermogen veiligstellen, duurzaamheid en rendement vergroten? Een keer per kwartaal delen we de belangrijkste ontwikkelingen, inzichten en tips rondom deze onderwerpen. Meld je aan en blijf up to date.
* Verplichte velden